Eexterveen
Dorpsstraat 62a, 9658 PC

Vraagprijs

€ 675.000 k.k.

Woonopp.

327 m2

Perceelopp.

4.072 m2

De Dorpsstraat 62 a betreft een luxe gemoderniseerde woonboerderij, helft van een dubbel, rustig gelegen aan de achterzijde met een schitterend vrij zicht op de prachtig onderhouden tuin.

Dit fraaie en lichte gezinshuis met maar liefst zeven slaapkamers en twee badkamers is in 1995 zeer ingrijpend gerenoveerd en hoogwaardig verbouwd tot een comfortabel en levensloopbestendig woonhuis. In de afgelopen jaren is de woning verder verduurzaamd waarbij er een hedendaags en zeer goed geïsoleerd huis is ontstaan met een energielabel A. En dat zonder de sfeer en het karakter van de boerderij uit het oog te verliezen. Prachtige details zoals de oude gebinten in de woonkamer, rietgedekte wolfskap en halfronde stalramen zijn bewaard gebleven.

Verscholen tussen de woningen aan de Dorpsstraat ligt het pad dat leidt naar de Dorpsstraat 62A. Op de oprit met laadpaal is er ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s. Ook de vrijstaande garage biedt uitkomst voor het parkeren van één tot twee auto’s, motoren of fietsen. Daarnaast ook zonder meer zeer geschikt als hobbyruimte, werkplaats of om te toveren tot gastenverblijf. De vliering is bereikbaar via de vaste trap en biedt zeeën van bergruimte.

De zij-entree verschaft toegang tot de woonboerderij en leidt naar een imposante hal met diverse vaste kasten, garderobenis, toilet met fontein, bijkeuken met wasmachine-aansluiting, bordestrap, toegang tot alle ruimten op de parterre en een deur naar de zonnige en verzorgde achtertuin. Op deze woonlaag zijn niet alleen de woonkamer, keuken en wasruimte gelegen maar hier bevinden zich ook twee ruime slaap/werkkamers en een riante badkamer.

De moderne woonkeuken is voorzien van een inductiekookplaat, afzuigkap, (stoom)oven, koelkast en vaatwasser. In de keuken is er meer dan voldoende ruimte voor een gezellige eethoek. De sfeervolle woonkamer en suite heeft de oude gebinten in het zicht en biedt een prachtige kijk op de achtertuin.

De fraai aangelegde achtertuin ligt verscholen achter een beukenhaag en waarborgt de privacy en het woongenot! De achtertuin is verdeeld over meerdere terrassen, een prieel, veel groen en fruitbomen. Met ’s zomers druiven en pruimen uit eigen tuin.

Op de eerste etage zijn aangrenzend aan de riante overloop met vide vijf slaapkamers, een badkamer, een separaat toilet met fontein, een loggia en een voorzolder. De vijf slaapkamers zijn licht en ruim. De tweede badkamer is voorzien van een douchecabine, dubbele wastafel en een ligbad. De voorzolder is momenteel in gebruik als berging en is voorzien van een vaste trap naar de (berg)zolder. Ook op deze woonlaag zijn de oude gebinten een fraai detail.

Wonen in Eexterveen, aan de voet van de Hondsrug, staat voor rust en landelijk wonen. In de dorpen Gieten en Annen en de stad Veendam zijn alle basisvoorzieningen aanwezig. Assen en Groningen zijn binnen 30 auto-minuten te bereiken. Eexterveen biedt voorzieningen zoals een openbare basisschool en een eetcafé en kent een bloeiend verenigingsleven.

Resumé: een zeer behaaglijk en ruim bemeten gezinshuis met tal van mogelijkheden omgeven door een oase van rust en toch dicht bij alle denkbare voorzieningen!

Goed om te weten:
• Bouwjaar circa 1906, verbouwd in 1995
• Perceel 4072 m²
• Woonoppervlak 327 m²
• Energielabel A geldig tot en met 08-03-2034
• Grotendeels alle ramen vervangen door HR++ glas en buitenzijde geschilderd in 2022
• 16 zonnepanelen geplaatst in 2020
• Toiletten parterre en eerste verdieping 2020
• Moderne keuken 2018
• Rieten kap grotendeels vernieuwd in 2016
• Badkamer op de parterre gemoderniseerd in 2008
• Laadpaal van 'de slimme jongens' (3 fasen)
• Oplevering in nader overleg

Voor de volledige indeling en maatvoering verwijzen wij u naar de kleurplattegronden.

Persoonlijke noot van de verkopers:
Wij hebben zestien jaar met héél veel genoegen in dit huis gewoond en gewerkt. Het is aan de achterkant van het pand, en daardoor gelegen in een oase van rust, ruimte en natuur. Door de drie terrassen naast en achter het huis, of ‘gewoon’ lekker onder de bomen in (wat wij noemen) ‘de boomgaard’, heb je altijd de keuze om in de zon te zitten of te genieten van de koelte van de schaduw. En waar je ook zit: je hebt altijd een prachtig uitzicht op de tuin, met de ontelbare zingende vogels, de kikkers in de vijver, de egel, en de eekhoorntjes die je soms ziet spelen in de bomen.

Ooit zei een cliënt “…. Je kunt hier gewoon wandelen in de tuin, het lijkt wel een park…”. En zo is het! De tuin is in alle seizoenen prachtig, met de monumentale eik, de opvallende rode beuk en de bloemenzee van de rododendron in het voorjaar. En niet te vergeten: de pruimen en heerlijk zoete druiven uit eigen tuin. Door de beukenhagen heb je optimale privacy, waar je ook bent in de tuin. Geweldig!

Ondanks dat we enorm genieten van ons huis en onze tuin zetten we de stap naar de volgende fase in ons leven en laten dit paradijsje met pijn in het hart achter. Tegelijkertijd gunnen we het ook aan anderen om hier te wonen (en wellicht te werken) en het huis opnieuw te vullen met hun leven. Voel u welkom om de rust en de ruimte te komen ervaren en u een beeld te vormen hoe het leven hier zou kunnen zijn.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 675.000 kosten koper
Status
Recent verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906
Bijzonderheden
Gedeeltelijk gestoffeerd
Soort dak
Schilddak bedekt met riet
Keurmerken
Politiekeurmerk

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
327 m2
Overige inpandige ruimte
41 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m2
Externe bergruimte
79 m2
Perceeloppervlakte
4.072 m2
Inhoud
1.300 m3

Indeling

 

Aantal kamers
10 kamers (7 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam

Energie

 

Energielabel
A
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk, beschutte ligging
Tuin
Achtertuin, zijtuin

Bergruimte

 

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Vrijstaand steen
Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert