Groningen
Hoge der A 18, 9712 AD

Vraagprijs

€ 2.650.000 k.k.

Woonopp.

447 m2

Perceelopp.

286 m2

Uitzonderlijk Herenhuis op de mooiste plek van Groningen

Aan de rustige zijde van het Hoge der A is dit buitengewoon markante rijksmonumentale Herenhuis gelegen dat uniek is vanwege het feit dat wonen – werken hier in kan worden gecombineerd. Bovenal kan hier iedere dag worden genoten van een prachtig zicht op het water, de boten die hier voorbij gaan en de historische gevels die rondom aanwezig zijn. Een héél pand op deze locatie komt maar zelden beschikbaar. Hier schreef Johan Huizinga aan zijn beroemde boek en in de achtergevel is een gevelsteen ingemetseld door de schildersfamilie Mesdag. Dit huis combineert historie met modern comfort.

Achter de karakteristieke voorgevel, met authentieke raampartijen met luiken en kroonlijst, bevindt zich op de bel- etage en het uitgediepte souterrain een praktijk – kantoor en op de eerste en tweede woonlaag een zeer fraai en ruim appartement. Ook de bel-etage – souterrain bieden uitstekende mogelijkheden voor wonen zodat ook prima kan worden gedacht aan dubbele bewoning of wellicht een gastenverblijf in combinatie met een praktijkruimte. De kantoorruimte leent zich tevens uitstekend voor separate verhuur.

Kortom, dit is werkelijk een (t)huis voor liefhebbers van de historische binnenstad en levensgenieters die houden van het bruisende stadsleven. Alle voorzieningen die Groningen te bieden heeft, bevinden zich op loopafstand; van sfeervolle restaurants en cafés tot diverse winkels, de Stadsschouwburg, het Groninger Museum en het Hoofdstation. Zelfs de grootste werkgevers van de stad, de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum UMCG, zijn gemakkelijk te voet bereikbaar.

Hoge der A 18 (circa 200 m2)
Middels het statige bordes bereikt u de entree met garderoberuimte. Vanuit de entree is zowel het bovengelegen appartement als het kantoor/praktijk te bereiken. Deze etage beschikt over een fraaie werk-spreekkamer op de voorzijde die door de glazen wand het licht over het achtergelegen deel van het kantoor verspreidt. Deze grote open ruimte van 49 m2 beschikt over een keukenvoorziening en een spiltrap naar het ondergelegen souterrain. Op de achterzijde is nog een vergader – werkkamer van 24 m2. Voorts bevindt zich aan de tuinzijde een vestibule met art-déco glas-in-loodraam en een toilet.

Het ondergelegen souterrain (75 m2) is in het verleden onder auspiciën van de Zwarte Hond architecten op een doordachte wijze uitgediept zodat er een prettige sta – hoogte is ontstaan. Deze ruimte wordt gekenmerkt door het klassieke houten balkenplafond en de strak gevlinderde betonvloer, een uiterst fraaie combinatie. Het souterrain is ook direct vanaf het Hoge der A bereikbaar, op de voorzijde naast de bordestrap zijn deuren naar een bescheiden “buitenplekje”.

Het souterrain beschikt ook over een keuken – kitchenette en er is een badkamer met douche, wastafel en toilet aanwezig. Op achterzijde is een extra kamer van 19 m2, die thans als bergruimte in gebruik is. Ook hier is een achteringang aanwezig, die middels de naastgelegen steeg, die is afgesloten met een poort, te bereiken is.

Hoge der A 18a (circa 240 m2)
Het bovengelegen appartement is verdeeld over twee woonlagen en een bergzolder. Vanuit de centrale hal/entree is middels een trapopgang de hal op de eerste verdieping te bereiken. Hier bevindt zich het toilet en een kast onder één van de trappen .

De living van 109 m2 geeft een heerlijk “loft” gevoel. Aan de voorzijde is een woonkamer met de prachtig hoge ramen die een majestueus uitzicht geven op het Hoge der A, het is als een wisselend schilderij waarbij ieder seizoen in optima forma wordt meegemaakt. De hoge plafonds versterken de grandeur van deze verdieping.
Aan de achterzijde is een ruime woonkeuken/eetkamer met zicht op de eigen achtertuin. De keuken is een groot eiland en is van alle gemakken voorzien.

De verdieping met de slaapkamers kan via een tweetal trapopgangen worden bereikt, dit kan prettig zijn als gasten blijven logeren. De riante overloop kan ook prima als chill – werkplek worden gebruikt met aansluitend een slaapkamer op de voorzijde van 22 m2.

De hal met extra tussendeur en de tweede trapopang verbindt de overloop met de slaapkamer op de achterzijde. Deze slaapkamer van ruim 23 m2 geeft toegang tot een fijn dakterras van 11 m2. De slaapkamer op de voor- en achterzijde zitten onder de schuine kap van het huis, dit geeft deze kamers een zeer ruimtelijk gevoel. De derde slaapkamer is bescheiden van afmeting en beschikt over twee kasten .

Op de hal/overloop is een separaat toilet en er zijn twee badkamers die zijn voorzien van een douche en wastafels. De gastenbadkamer heeft bovendien een aansluiting voor de wasmachine.

Boven het sanitair gedeelte is nog een bergzolder die vanaf de overloop met een vlizotrap bereikbaar is.

Tuin:
Het huis beschikt over een voor stadse begrippen ruime en besloten tuin. Deze onder architectuur aangelegde tuin is zowel vanaf de bel-etage als het souterrain bereikbaar. Vanaf de straatzijde is een poort met achtergelegen steeg zodat de tuin ook buitenom kan worden bereikt. Ook prettig voor het stallen van fietsen en het doen van tuinonderhoud.

Bijzonderheden:
-Dit unieke Herenhuis is een Rijksmonument
-Het is reeds gesplitst in twee appartementsrechten
-Goed onderhouden, schilderwerk in 2023/2024 uitgevoerd
-In 1996 – 1998 heeft grootschalige restauratie plaats gevonden

Wij geven u graag een rondleiding in dit uitzonderlijke Herenhuis op deze unieke locatie!

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 2.650.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Herenhuis
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1850
Bijzonderheden
Monument, dubbele bewoning mogelijk, beschermd stads- of dorpsgezicht
Soort dak
Zadeldak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
447 m2
Overige inpandige ruimte
10 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
11 m2
Perceeloppervlakte
286 m2
Inhoud
1.668 m3

Indeling

 

Aantal kamers
9 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
5
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, alarminstallatie

Energie

 

Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, voorzetramen
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

 

Ligging
Aan water, aan rustige weg, in centrum
Tuin
Achtertuin

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Geen garage

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert