Zuidlaren
Kerkstraat 13, 9471 GA

Vraagprijs

€ 595.000 k.k.

Woonopp.

164 m2

Perceelopp.

1.252 m2

Ruime karakteristieke 2-onder-1-kapwoning gelegen op zeer royaal perceel op loopafstand van de historische dorpskern van het pittoreske Zuidlaren.

Zuidlaren is een sfeervol plaatsje in Noord-Drenthe en wordt omringd door prachtige bossen en vele wandelgebieden. Het nabij gelegen Zuidlaardermeer biedt mogelijkheden om op, aan en in het water te recreëren. Ook de Zeegser Duinen zijn in de directe nabijheid gelegen. De gezellige winkelstraat is op loopafstand met een divers aanbod aan kwaliteitswinkels en eetgelegenheden. De A28 richting onder meer Groningen, Assen en Emmen is gemakkelijk bereikbaar en ook de dorpen Noordlaren, Onnen en Haren zijn eenvoudig en snel te bereiken.

Het huis is gebouwd in 1940 en staat op een ruim perceel van 1252 m². Het energielabel betreft een D en is geldig tot 28-07-2033. Het huis is voorzien van nieuwe stalen dakconstructie met een nieuw pannen dak en dakisolatie. De ramen zijn deels voorzien van houten kozijnen met dubbel glas en kunststof met HR++ glas. Deze kunststof kozijnen zijn vernieuwd in 2013. In dit jaar is ook de cv-ketel vernieuwd.

De Kerkstraat 13 heeft een ruime voor-, zij- en achtertuin. Via de voordeur komt men in een lange hal met meterkast, trap naar de slaapetages, doorgang naar de keuken en de entree naar de lichte woonkamer (voormalige en suite) met hoge plafonds en dubbele deuren naar het terras. De woonkeuken is keurig en voorzien van een gaskookplaat en afzuigkap. De achtergelegen bijkeuken biedt ruimte aan de zijdeur, cv-opstelling, stortbak, wasmachine- en drogeraansluiting, trap naar de (wijn)kelder en de eerste badkamer met douche, toilet en wastafel.

Op de eerste verdieping zijn twee ruime slaapkamers gelegen waarvan de slaapkamer aan de voorzijde over de volledige breedte met dakkapel, de slaapkamer aan de achterzijde heeft een deur naar het platte dak. De tweede badkamer is gelegen op de eerste verdieping en is voorzien van vloerverwarming, handdoekradiator, hoekbad, inloopdouche, toilet, wastafelmeubel en ventilatie.

Op de tweede verdieping is een sfeervolle zolderkamer gelegen met twee dakvensters en de kapconstructie in het zicht. De zolderetage kan prima dienstdoen als slaapkamer, werkkamer of atelier. Alle kamers aan de voorzijde hebben een vrij uitzicht over de eenrichtingsstraat hetgeen een ruimtelijk gevoel geeft.

Het perceel van de Kerkstraat 13 is via de oprit afgeschermd door een elektrisch hek. De imposante achtertuin ligt mooi besloten en biedt door de vele bomen, struiken en gras veel privacy en groen. Achter het woonhuis staat er een oude, vrijstaande schuur en achter in de tuin staat er een tuinhuisje wat prima kan dienstdoen als home office.

Goed om te weten is dat in de koopovereenkomst de niet-zelfbewoningsclausule, ouderdomsclausule en asbestclausule worden opgenomen. De oplevering kan in nader overleg plaatsvinden.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 595.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Eengezinswoning
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1940
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met pannen

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
164 m2
Overige inpandige ruimte
11 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
4 m2
Externe bergruimte
46 m2
Perceeloppervlakte
1.252 m2
Inhoud
643 m3

Indeling

 

Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Mechanische ventilatie

Energie

 

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Tuin
Achtertuin, voortuin, zijtuin

Bergruimte

 

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Geen garage

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert