Borger
Kleine Brinkstraat 8, 9531 JN

Vraagprijs

€ 898.000 k.k.

Woonopp.

244 m2

Perceelopp.

1.175 m2

Een unieke authentieke uitstraling gaat hand in hand met stijlvolle moderne voorzieningen en comfortabel wonen.

In een rustige straat in de oude dorpskern van het Drentse brinkdorp Borger (bekend van de Hunebedden en de prachtige natuur), treft u het oudste huis van het dorp aan. Het betreft een Saksische boerderij, bouwjaar 1588, HET WEVERSHUUS genaamd; omsloten door een prachtig aangelegde tuin met oud bomenbestand.

In de loop van de jaren 70 is het pand, door de toenmalige eigenaar, na studie en historisch onderzoek in zijn vermoedelijke, oorspronkelijke staat teruggebracht en opnieuw herbouwd met behoud van de authentieke belijningen, houtconstructies en gebinten. In de daaropvolgende jaren is door diverse aanpassingen een sfeervolle woonboerderij ontstaan, voorzien van alle hedendaagse comfort. Zo beschikt het over een fundering, volledige isolatie en dubbel glas.

Er zijn 6 kamers, waarvan thans onder andere 4 slaapkamers en 2 badkamers met een totale (woonboerderij en bijgebouw) woonoppervlak van 244 m2 . Het totale perceel is 1175 m2 groot. Tevens is in de ruime tuin een riant bijgebouw gerealiseerd, eveneens van alle comfort voorzien en zeer geschikt als atelier/gastenverblijf/kantoor/praktijk of voor fitness en wellness doeleinden. Ook is er een houten garage voor 1 auto met parkeerplaats aanwezig. De ruimte is eveneens geschikt voor mantelzorg.

Borger is zeer centraal gelegen op de Hondsrugroute, goed geoutilleerd met alle winkelvoorzieningen op loopafstand en beschikt over diverse scholen. Het uilstekende openbaar vervoer biedt onder andere een sneldienst busverbinding naar Groningen en Emmen. Het dorp beschikt over diverse gezellige eetgelegenheden en restaurants.

De indeling is als volgt: entree met vestibule, centrale hal, geheel volgens het oude bouwprincipe van het hallenhuis, waaromheen alle vertrekken zijn gegroepeerd. Rechts aan de tuinzijde het woongedeelte van circa 61 m2, luxe moderne open keuken voorzien van diverse apparatuur, tevens is hier een toegangsdeur naar de tuin. Aansluitend op de centrale hal bevinden zich voorts de provisieruimte, de bijkeuken met wasmachine/droger opstelling, het toilet, een werkkamer en een zeer ruime zit-/slaapkamer van circa 48 m2. Van hieruit toegang naar moderne badkamer met inloopdouche, toilet en wastafelmeubel. Aan de andere zijde bevindt zich een ruime kleding-inloopkast.

Op de verdieping zijn 3 slaapkamers van 19 m2, 6 m2 en 11 m2, bij deze laatste aansluitend een badkamer met bad, toilet en wastafel. Diverse vertrekken zijn voorzien van vaste kasten, aangepast aan de bouwstijl van het pand.

Het bijgebouw bestaat uit 2 vertrekken, ieder circa 17 en 18m2, een pantry, douche, toilet met wasbak en heeft een eigen CV met warmwatervoorziening, een eigen rioolaansluiting. Krachtstroom (voor eventueel zonnepanelen) is eenvoudig aan te leggen. De kabel ligt er al. Over het geheel is een beloopbare zoldervloer aangebracht als berging (stahoogte in de nok circa 1.74 m). Ook hier volledige isolatie en dubbel glas.

Het gehele object, inclusief de tuin, verkeert in een goede staat van onderhoud, is perfect afgewerkt en biedt een originele zeer genoeglijke woonstijl op een prachtige locatie.

Bijzonderheden:
- Uitstekend verzorgd!
- Moderne en stijlvolle keuken, toilet en badkamers;
- Prachtige rustige plek nabij het gezellige centrum van Borger;
- Fraai aangelegde tuin met volop zon en privacy;
- Multifunctioneel verblijf wat uitstekend dienst kan doen als gastenverblijf, kantoor bij huis, B&B,
fitness/wellness, accommodatie voor mantelzorg;
- Garage.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 898.000 kosten koper
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1588

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
244 m2
Overige inpandige ruimte
2 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
7 m2
Externe bergruimte
16 m2
Perceeloppervlakte
1.175 m2
Inhoud
942 m3

Indeling

 

Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2

Energie

 

Energielabel
C
Isolatie
Volledig geïsoleerd
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg, in centrum, beschutte ligging
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

 

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Vrijstaand hout

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert