Haren Gn
Lutsborgsweg 71, 9752 VT

Vraagprijs

€ 2.500.000 k.k.

Woonopp.

301 m2

Perceelopp.

3.740 m2

Landhuis “Vinkebaan”

Op een unieke woonplek ligt dit enigszins verscholen idyllische landhuis omgeven door groen en open vergezichten. Landelijk wonen in optima forma met alle voorzieningen binnen handbereik!

Huize Vinkebaan, gelegen aan het Pieterpad, wordt omgeven door weilanden, bos en zandpaden op slechts 1,5 km fietsafstand van centrum Haren. Deze fantastische woonplek garandeert optimale rust, ruimte en privacy aan haar bewoners. Behalve het riet gedekte landhuis, fraai gelegen temidden van hoge bomen op een perceel van 3740 m2, liggen ook een gastenverblijf, zwembad en grote garage – schuur verspreid over het terrein.

Zo ingetogen en lommerrijk als het huis oogt aan de voorzijde in de schaduw van het bos, zo verrassend weids en open, ruimtelijk en licht is de woonbeleving aan de achterzijde. De verschillende fraaie leefruimten zijn in balans met elkaar. Door de doordachte en prettige indeling is een buitengewoon evenwichtig, smaakvol en licht geheel ontstaan met veel oog voor detail.

Het naast gelegen gastenverblijf kan ook uitstekend als kantoor – praktijk – werkruimte of eventueel B&B worden gebruikt. De landelijke tuin, met enkele beeldbepalende grote bomen, biedt een grote verscheidenheid aan terrassen, zitplekken, bomen, een stukje bos en een heerlijk groot speelgazon. Daarnaast is een volwaardig verwarmd zwembad aanwezig wat maakt dat het op warme zomerdagen heerlijk vertoeven is genietend van een prachtig weids uitzicht!

Indeling begane grond:
Entree – hal met garderobe, trapopgang met onder gelegen kelderkast en toilet. De living is ruim 64 m2 en heeft een fraaie serre waardoor het licht de hele dag vrij spel heeft. De woonkamer beschikt over een forse zandstenen haard en ruim gedimensioneerde houten balkenplafond. De eiken houten vloer is een bijzonderheid op zich, de planken zijn uit één stuk gezaagd. Bovenal biedt de woonkamer door de vele ramen vrij zicht rondom en zijn er 4 openslaande deuren naar de tuin – terrassen.

De woonkeuken van 28 m2 is in volledige harmonie met het karakter van het huis, een gezellige ruimte om te koken en bij te praten aan de grote eettafel!

Op de begane grond zijn nog een tweetal werkkamers aanwezig, waarvan de kamer direct grenzend aan de woonkeuken is voorzien van vaste kasten en openslaande deuren naar het terras. De bijkeuken, die tevens als tweede ingang kan worden gezien, zit direct naast de voordeur – entree – hal.

Verdieping:
Op de overloop zijn diverse vaste kasten. Er zijn 5 slaapkamers, waaronder de master bedroom, die allemaal hun eigen afmeting en sfeer hebben, deels met dakkapellen, wastafels, dakramen en een kastenwand. De grote badkamer is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel, inloopdouche en toilet. De (kinder-)badkamer heeft een inloopdouche en kleine wastafel en ruimte voor een wasmachine en droger.

Doordat het oorspronkelijke huis in het verleden is vergroot zijn er uiteindelijk 3 bergzolders ontstaan die middels een ladder te bereiken zijn.

Gastenverblijf:
Het gastenverblijf is vrijstaand en is middels een houten terras verbonden met het landhuis. Een prachtige ruimte met een living van 35 m2 voorzien van een eigen badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel. Het gastenverblijf komt aan de andere zijde direct uit op het terras bij het zwembad. Op de verdieping is een ruime “slaapzolder” van 25 m2 met veel dakramen.

Garage – schuur:
De vrijstaande grote houten schuur verdient zeker aandacht gezien de vele functies die het heeft. Het centrale deel, voorzien van enorme deuren, geschikt voor een grote camper, heeft aangrenzend twee grote bergruimtes waaronder een werkplaats. Ook aan de zijkant van de garage bevinden zich nog twee grote opslagruimtes en tegen de achterzijde ligt nog een grote technische ruimte. In totaal is dit charmante bijgebouw 65 m2 groot.

Huize Vinkenbaan biedt een unieke kans voor de ware liefhebber van het echte buiten leven (maar toch vlakbij de bewoonde wereld) om te wonen op een van de mooiste plekken in Haren, de “Groene Parel” van het Noorden!

Wij geven u graag een uitgebreide rondleiding zodat u de grandeur van de plek en het landhuis kunt ervaren.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 2.500.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Landhuis
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1934
Soort dak
Zadeldak bedekt met riet, pannen

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
301 m2
Overige inpandige ruimte
8 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
7 m2
Externe bergruimte
81 m2
Perceeloppervlakte
3.740 m2
Inhoud
1.215 m3

Indeling

 

Aantal kamers
10 kamers (6 slaapkamers)
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, dakraam, tv kabel, alarminstallatie, rookkanaal, zwembad

Energie

 

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Warm water
C.v.-ketel

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

 

Schuur/berging
Vrijstaand hout

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Vrijstaand hout
Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert