Haren Gn
Rijksstraatweg 43, 9752 AB

Woonopp.

330 m2

Perceelopp.

2.430 m2

Aan de westelijke zijde van de Rijksstraatweg, prachtig gelegen tussen de dorpskern van Haren en Groningen Zuid, zien we dit statige maar tegelijkertijd innemende landhuis. De uitstraling, het formaat van pand en perceel, de locatie. Het klopt allemaal.

We hebben het hier natuurlijk over een riant woonhuis en tegelijkertijd weet het huis je te omarmen; je voelt je er onmiddellijk thuis. De ruimtes hebben royale afmetingen maar zijn ook knus en voorzien van gezellige hoekjes. Als je het huis via de voordeur aan de noordzijde binnenkomt zie je aan het andere einde van de hal een bijna identieke deur die toegang geeft tot het overkapte zijterras en de zijtuin. Vanuit de hal kom je ook in de woonkeuken en andere ruimtes op de begane grond: aan de voorzijde een fraaie werkkamer en aan de achterzijde de woonkamer die uitkijkt op het grote terras, de achtertuin en over de landerijen daar weer achter. De woonkamer staat in open verbinding met een drie treden hoger gelegen tussenruimte, nu de TV-hoek, die weer in open verbinding staat met de sfeervolle woonkeuken. De keuken geeft toegang tot de hal naar achteren. Daar een bijkeuken, een inpandige berging en de voormalige garage die in gebruik is als atelier en multifunctionele ruimte.

De etage is ingedeeld met drie slaapkamers en twee badkamers en de tweede etage nog eens met twee slaapkamers en de derde badkamer. Op deze woonlaag tussen de slaapkamers een vrije ruimte met, net als in vrijwel alle kamers, veel ingebouwde kasten en erboven onder de punt van het dak een vliering. Kijkt u voor een compleet beeld ook naar de plattegronden.

De rieten kap betreft een zogenaamde geïsoleerde schroefkap die in 2011 is aangebracht toen ook het riet volledig is vervangen (en in 2022 nog grondig bijgewerkt). De dakbedekking van de garage/het atelier dateert van 2002 en is sindsdien ook bijgewerkt. De houten kozijnen en al het andere buitenhoutwerk zijn in 2024 geschilderd waarmee u ook hier voorlopig weer mee vooruit kan. Ook aan duurzaamheid is gedacht. Naast de isolerende schroefkap onder het rieten dak bestaan de ramen grotendeels uit dubbele beglazing. De vloeren zijn daar waar mogelijk voorzien van Tonzon isolatie en er zijn in 2023 achttien zonnepanelen geïnstalleerd. Naast de oprit is een laadpaal geplaatst.

Dit bijzondere huis ligt iets van de weg af waarmee de royale voortuin privacy waarborgt. Dankzij het grote perceel (2.430 vierkante meter) heeft ook de achtertuin genereuze afmetingen. De tuin is met liefde ingericht en met zorg onderhouden in een parkachtige setting met een fraai gazon omringd door oudere en jongere bomen en mooie struiken en planten. Het uitzicht over het achterliggende land maakt het geheel helemaal compleet.

Lees meer...

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert