Anderen
Veenvoort 5, 9465 TN

Vraagprijs

€ 1.095.000 k.k.

Woonopp.

226 m2

Perceelopp.

6.487 m2

Een woonboerderij helemaal van deze tijd!

Deze droomboerderij is naast dat deze de afgelopen jaren met zorg en kunde volledig is verduurzaamd, ook nog eens gelegen op een prachtige locatie! Direct uit de woonboerderij wandelt u het geroemde en bekroonde Stroomdal van de Drentsche Aa binnen. Een wonderschoon gebied waarin u uren kunt wandelen, fietsen en ook paardrijden. Het Balloërveld, de Staatsbossen van Gieten met daarin de zwemplas Het Gasselterveld, de meanderende Drentsche Aa; alles binnen handbereik. Daarnaast zijn leuke steden als Assen (10 minuten) en Groningen (25 minuten) snel te bereiken.
Anderen zelf is een klein Drents dorp met mooie oude brinken. Er heerst een zeer plezierige woonbeleving en vanuit het dorp worden diverse evenementen georganiseerd. Voor boodschappen gaat u naar het nabij gelegen goed geoutilleerde dorp Rolde of naar het snel te bereiken Assen en Gieten.

Niet alleen de omgeving is prachtig, ook de boerderij is een plaatje. Een stijlvolle rieten kap valt als een deken over deze klassieke Saksische woonboerderij. De ruim 6400 m2 grond doet nu dienst als ruimte voor twee paarden. In de boerderij zijn stallen en buiten een ruime inloopstal met toegang tot een grote paddock. De paddock is nu in gebruik als een grote zandpaddock maar deze zou ook (deels) als weiland of landschapstuin ingericht kunnen worden. De paardenbak is voorzien van rijbakverlichting en gestabiliseerde bodem. De rondom de woonboerderij gelegen tuin is leuk aangelegd en kent diverse zonne- en schaduwterrassen. Er is een heerlijke veranda waaronder u tot in de late uurtjes kunt genieten van dit mooie geheel. Al het (tuin)gereedschap kan worden opgeslagen in de ruime garage met dubbele openslaande deur, betonvloer, elektriciteit en water. Bij de woonboerderij is een extra weide voor schaapjes, varkens of een geit.
Ook is er ruimte gerealiseerd om makkelijk de mest af te voeren.
De huidige eigenaren hebben op doordachte wijze een carport met dubbele laadvoorziening (3.6kW en 11 kW) geïntegreerd met een zonnepanelen dak.

De woonboerdij zelf is een lust voor het oog.
Het geheel is compleet gerenoveerd en volledig naar de huidige isolatie eisen gebracht (label A). De sfeer is een uitstekende combinatie van oud met nieuw. Strak stucwerk gecombineerd met mooie en stijlvolle houten gebinten, een moderne woonkeuken in landelijke stijl, een sfeer verhogende inbouw houthaard; dit alles maakt de woonkamer een genot om in te vertoeven. Er is nog een fraaie inpandige schuur (deel). Hier is ruimte voor stallen, geïsoleerde en verwarmde zadelkamer, paarden wasplaats en hooiopslag maar ook gewoon die fijne woonboerderij sfeer. Er is een prachtige multifunctionele ruimte gerealiseerd die via een grote glazen wand direct in verbinding staat met de deel. Deze ruimte heeft eigen sanitaire voorzieningen.
De woonboerderij is heerlijk royaal maar nergens te groot. Op de begane grond is nog een royale bijkeuken met diverse inbouwapparatuur gesitueerd en vanzelfsprekend zijn er meerdere mogelijkheden om de woonboerderij en de deel binnen te treden als persoon of met machines.

Ook de volledige etage is zorgvuldig gemoderniseerd. Hier bevinden zich nu vier vertrekken waarvan twee in gebruik als slaapkamer, één als speelkamer en één als mooie werkkamer. De luxe badkamer heeft een ligbad, inloopdouche en stijlvol wastafelmeubel. Voorts is er een ruim separaat toilet alsmede veel bergruimte. In de badkamer is een fijne sauna gesitueerd.

Deze tekst zou te lang worden om alle speciale of leuke elementen eruit te lichten. U moet vooral dit plekje en deze woonboerderij komen ervaren!

Indeling:
Zij entree, centrale hal met toiletruimte, stijlvolle woonkamer met open keuken. De keuken is prachtig! Mooi in massief eikenhout uitgevoerd met werkeiland en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer kijkt u mooi uit over de eigen tuin en tegenovergelegen landerijen. Achter de keuken bevindt zich de bijkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en extra ruimte. Vanuit deze laatste ruimte loopt u in de grote inpandige schuur (deel) met mooie oude gebinten, zes goede stallen en opslag voor hooi of machines. Via de centrale hal bereikt u eveneens de multifunctionele ruimte (kantoor aan huis, gastenverblijf, fitness ruimte, mantelzorg, B&B etc.). Deze ruimte heeft een eigen luxe stoomdouchecabine en wastafelmeubel. Een leuk vormgegeven en speels verblijf.
Op de 1e etage zijn een centrale overloop met daaromheen vier ruimtes en een luxe badkamer gesitueerd. De badkamer is voorzien van ligbad, separate douche, dubbele wastafel en sauna. Er is een separaat toilet. De master bedroom heeft naast een uniek zicht op een authentiek gebint eveneens een royale inloopkast.

Bijzonderheden:
- Uitstekend verbouwde woonboerderij;
- Doordachte verduurzaming (label A);
- Landelijk wonen in optima forma;
- Stallen en inloopstal voor meerdere paarden;
- Paardrijbak 20x60m met naastgelegen grond;
- Weilandje of paddock voor paarden of kleinvee;
- Fantastische natuurlijke woonomgeving in geliefd Drents dorp;
- Direct vanuit de woonboerderij wandelen/fietsen of uitrijden;
- Totaal 42 zonnepanelen op stal en carport;
- Heerlijke sauna.

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 1.095.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Woonboerderij
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1900

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
226 m2
Overige inpandige ruimte
191 m2
Externe bergruimte
74 m2
Perceeloppervlakte
6.487 m2
Inhoud
1.943 m3

Indeling

 

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Sauna, zonnecollectoren

Energie

 

Energielabel
A

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

 

Schuur/berging
Inpandig

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Vrijstaand steen, carport

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert