Groningen
Zuiderpark 5, 9724 AD

Vraagprijs

€ 3.089.000 k.k.

Woonopp.

472 m2

Perceelopp.

887 m2

Zeldzame grandeur!

Zelden mogen wij voor een cliënt een herenhuis aanbieden van dit kaliber.
Zuiderpark 5 kan één van de meest stijlvolle herenhuizen van Groningen worden genoemd.
Met grote toewijding, zorg, kunde en gevoel voor stijl en grandeur hebben de huidige bewoners dit Rijksmonument verbouwd. Het vrijstaande herenhuis is rustig gesitueerd op een kavel eigen grond van 887 m2. Hierdoor heeft u royaal de gelegenheid om op eigen terrein met meerdere auto’s te parkeren en is er bovendien ruimte voor een fijne tuin. De tuin met oriëntatie op het zuiden is ontworpen door tuinarchitect Kasper Klap en kent meerdere heerlijke terugtrek plekjes. Er is een royale veranda waaronder u tot in de late uurtjes kunt genieten van dit bijzondere plekje nabij het hart van het gezellige centrum van Groningen. Er zijn meerdere zonne- en schaduwterrassen. Op de kavel bevindt zich een garage van circa 23 m2.
De ligging van dit stijlvolle herenhuis in het rustige en lommerrijke Zuiderpark is uniek. In het groen, met een royale tuin en toch direct nabij de binnenstad, het hoofdstation van Groningen en het Zuiderplantsoen. Het aan de zuidzijde van Groningen gesitueerde Zuiderpark is qua ontsluitingswegen uitstekend bereikbaar. U wandelt of fietst direct de geroemde binnenstad van Groningen binnen. Universiteiten, ziekenhuizen, schouwburg en alle andere stadse faciliteiten bevinden zich in de directe omgeving.

Het herenhuis zelf geeft enorm veel plezier om te bewonen. Ondanks de forse maatvoering van 471 (!) m2 wonen en circa 1990 m3 is dit klassieke herenhuis royaal maar nergens te groot. De intieme vertrekken zoals de living en de uitmuntende woonkeuken hebben de menselijke maat. Fijne lichtinval, hoogwaardige afwerking en een bijzondere prettige woonsfeer kenmerken deze vertrekken.
Vanzelfsprekend heeft een herenhuis van deze bouwstijl (bouwjaar 1880) prachtige karakteristieke elementen. Met zorg en gevoel voor stijl zijn veel van deze elementen weer teruggebracht. Naast de klassieke uitstraling is het object ook volledig gemoderniseerd en met zorg verduurzaamd. Kosten noch moeite zijn gespaard om deze klassieke schoonheid ook aan de moderne eisen van duurzaamheid te laten voldoen. Dit streven is volledig geslaagd, er is een energiezuinig huis ontstaan. Met oog voor de kwaliteit van het monument zijn de muren, de vloeren, het dak en alle ramen geïsoleerd. Vrijwel alle binnenmuren zijn na-geïsoleerd met daarnaast een volledige underlayment afwerking achter de gipswanden. Hierdoor kunt u zorgeloos uw kunst aan de wanden bevestigen.

Daar het huis meerdere badkamers heeft is er een hydrofoorpomp aangelegd die is aangebracht voor adequate druk op het waterleidingsysteem. Dit gecombineerd met een waterontharder maakt comfortabel en op meerdere plekken gelijk gebruik maken van badkamers tot een genoegen.
De verwarming van bijna het gehele pand vindt plaats door middel van vloerverwarming in combinatie met een hybride luchtwarmtepomp (Nibe 2022) en een Remeha cv combiketel (2018). Bovendien kunnen vrijwel alle ruimtes nog worden verwarmd of gekoeld door deels ingebouwde airco units. Voor het warmwater is een 260 liter warmtepompboiler van Nibe in 2022 geplaatst, welke in geval van nood wordt geassisteerd door de combiketel. De bovenste etage heeft een eigen Remeha gas CV-ketel, deze wordt echter vrijwel niet gebruikt doordat de airco units indien nodig meer dan voldoende verwarming bieden.

Het interieur, het sanitair, de keukeninrichting en de totale afwerking is hoogwaardig en ontworpen door binnenhuisarchitect Studio P-D. Met veel zorg zijn passende materialen, vloer- en wandafwerking en kleurkeuze op elkaar afgestemd. Dit maakt dat het gehele herenhuis rust, eenheid en charme uitstraalt. Alleen bij de entree al overvalt u de grandeur van weleer maar dit gecombineerd met een moderne “touch”. De leef-vertrekken op de beletage zijn rondom deze stijlvolle hal gesitueerd.
Vanuit de centrale hal bereikt u de woonkeuken. Deze prettige ruimte is royaal en licht met een riante eethoek en aparte zithoek. De luxe keuken is voorzien van een Gaggenau stoomoven, combi magnetron, dubbele warmhoudlades, luxe wijnklimaatkast, twee “knock to open” vaatwassers (Miele), Bora inductie kookplaten met afzuigsysteem, Quooker en een ingebouwde Liebherr koelkast. De intieme living heeft een sfeer verhogende open haard, een fraaie houten visgraat vloer en prachtige ontworpen inbouwkasten; dit zelfde geldt voor de tegenover gelegen royale werkkamer.
Vanuit de hal bereikt u het trappenhuis dat zowel naar de etages als het souterrain leidt.

Het souterrain is wederom met zorg getransformeerd, Dit souterrain heeft een eigen entree en kan desgewenst het gehele jaar als zijnde B&B worden verhuurd. Deze verdieping beschikt over een prachtige ruimte met een op maat gemaakte en door de binnenhuisarchitect ontworpen keuken. Hier kunnen u en/of uw kinderen ongestoord tot in de late uurtjes van een feest genieten. Deze verdieping beschikt verder over een slaapkamer met naastgelegen badkamer. De leuke slaapkamer heeft een speelse slaapnis en inloopkast. Er is hier een bijzonder vormgegeven muziekkamer die natuurlijk eveneens als 2e slaapkamer of fitnessruimte kan dienen. Er is hier veel extra bergruimte.

De 1e etage is fenomenaal! De master bedroom kent zijn gelijke niet. Naast heerlijk rustig slapen heeft u hier de beschikking over een complete eigen welness. Er is een sauna, een luxe badkamer met inloopdouche met solar lampen en een prachtig wastafelmeubel. Al het meubilair, de wastafels en de inbouwkasten zijn ontworpen en maatwerk. Naast deze master bedroom zijn er op deze verdieping nog twee slaapvertrekken. Op de overloop bevindt zich een toilet.

De 2e etage laat in de grote open ruimte een prachtig authentiek plafond zien. Het is een fraai afgewerkte ruimte waar het uitstekend sporten en recreëren is. Er zijn naast de open ruimte tevens twee slaapvertrekken en wederom een eigen douche en separaat toilet.

Daar dit unieke herenhuis zich niet volledig in woorden laat vangen bevelen wij u voor de indeling en een gevoel over de maatvoering, de bijgeleverde plattegronden aan.
Om de unieke charme en woonbeleving te ervaren bevelen wij u beslist een bezichtiging aan.

Bijzonderheden:
- Uitstekend verbouwd, verduurzaamd en energiezuinig Rijksmonument;
- Uitstekend geïsoleerd, energielabel A+;
- Hoogwaardige afwerking;
- Stijlvolle keuzes in sanitaire- en keukenvoorzieningen;
- Luxe master bedroom met eigen welness;
- Perfecte ligging, rustig in het groen en toch direct in het gezellige Groningse centrum;
- Meerdere eigen parkeerplekken op eigen terrein en geïsoleerde garage
- Op wandelafstand van centraal station en centrum
- Grandeur en charme!

Lees meer...

Kenmerken

Algemeen

 

Vraagprijs
€ 3.089.000 kosten koper
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

 

Soort woning
Herenhuis
Bouwvorm
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880
Bijzonderheden
Monument

Oppervlakten en inhoud

 

Woonoppervlakte
472 m2
Overige inpandige ruimte
26 m2
Gebouwgebonden buitenruimte
20 m2
Perceeloppervlakte
887 m2
Inhoud
1.990 m3

Indeling

 

Aantal kamers
12 kamers (6 slaapkamers)
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Airconditioning, sauna

Energie

 

Energielabel
A+

Buitenruimte

 

Ligging
Aan rustige weg, in centrum
Tuin
Tuin rondom

Bergruimte

 

Schuur/berging
Vrijstaand steen

Parkeergelegenheid

 

Soort garage
Vrijstaand steen

Plattegrond

Streetview

Uitzonderlijk Wonen

Dát is Verver Jet Winters Makelaars

Contact

Verver Jet Winters Makelaars
Rijksstraatweg 26-A
9752 AE Haren

info@ververjetwinters.nl
T 050 534 0515

KvK 04069449

Uitzonderlijk op de hoogte blijven?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws en achtergronden van de woningmarkt.

Volg ons op sociale media

Volg ons op facebookFacebook
Volg ons op InstagramInstagram
Volg ons op LinkedinLinkedIn
Logo Nederlandse Vereniging van Makelaars Logo nwwi Logo vastgoedcert